‘Tersentak tengok diorang makan nasi kosong dengan bawang’ – Korbankan gaji untuk keluarga di kampung tapi…

Posted on

LEPAS tengok movie #onetwojaga teringat pulak time intern dulu kerja dengan contractor sebagai Quantity Survey (Juruukur Bahan), so selalulah ke tapak binaan. Pantau progress, pekerja dan work rate bagi pihak company. Ada lah dua orang warga Bangladesh yang aku selalu communicate.

Nama diorang Salim dan Babloo. Diorang punyalah rajin dan patuh walaupun aku time tu baru sangat masuk kerja. Salim ni suara sedap, nyanyi lagu hindustan je waktu buat kerja. Watak dialah aku curi waktu buat drama JBC dulu. Si Babloo murah dengan senyuman, dia selalu usik “you boss ma”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *