‘Tanpa sedar, isteri telah mempersiapkan saya bagi menghadapi saat ini’ – Air mata keluar seperti hujan, netizen sebak baca kisah bapa tunggal ini

Posted on

Lalu saya handal memasak. Saya champion. Saya boleh memasak apa sahaja. Memang dia sedang mempersiapkan saya.

Anak sulung kami, Khaleef, sayalah yang menjaganya sejak di hospital lagi. Nurse memanggil saya untuk mengajar cara menguruskan bayi seperti membasuh berak, memandi dan memakaikan lampin. 

Di Jerman memang begitu, suami harus belajar menguruskan anak. Kebetulan saya seorang freelance yang mempunyai kontrak pekerjaan secara fleksible. Peluang tersebut saya ambil untuk memjaga Khaleef sepenuh masa.

Jadi saya belajar dan praktik lalu jadi pandai apabila melakukannya setiap hari. Saya sangat cekap dan tidak kekok menguruskan bayi.

Masuk anak kedua, saya bertambah pandai. Masuk anak ketiga, maka saya dah jadi champion. Memang dia sedang mempersiapkan  saya.

Anak-anak diajar untuk duduk di dalam carseat sejak hari pertama keluar dari hospital. Walaupun anak menangis, dia tidak mahu mengambilnya walaupun saya suruh begitu. Katanya anak harus dididik, nanti mereka tiada disiplin. Walaupun kesian melihat anak menangis namun dia mahu hati saya keras di dalam mendisplinkan anak. Memang benar, dia sedang mempersiapkan  saya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *