‘RM250 nak survive sebulan dengan 4 beranak, macam mana?’ – Beratnya dugaan saudara baru

Posted on

Tapi alhamdullahlah. Dia tak ada apa time accident depan aku tu. Cuma kereta dia je yang pecah. Sebab orang tu langgar dia dari belakang. Aku cuma nampak muka dia macam sedih nak mampus then dia lap air mata. Aku pun nak nangis dah time tu tapi tahan sehabis baik. Abang ego sikit. Hehe.

Nak dijadikan cerita. Semalam aku pergi rumah dia. Tapi sebelum tu, aku minta sumbangan dari kawan-kawan aku, mana tahu ada yang nak hulur apa-apa ke. Aku on je. As long as dapat ringankan beban Abdullah. Ada yang bagi baju ada yang bagi duit. Alhamdulillah lah.

Sampai je rumah dia, aku terkejut rumah dia kemas gila. Satu sampah pun tak ada atas lantai. Pandai bini dia jaga rumah. Tapi yang sedihnya, bilik semua tak boleh pakai sebab bila hujan, satu rumah banjir. So family dia terpaksa tidur kat ruang tamu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *