‘RM250 nak survive sebulan dengan 4 beranak, macam mana?’ – Beratnya dugaan saudara baru

Posted on

Adik dia adalah tolong-tolong dia sikit. Macam bagi barang dapur sikit-sikit, bagi duit sikit. Itu pun setahun sekali sebab adik dia pun tengah proses nak masuk islam. So maybe busy sikit.

Aku pendekkan ceritalah, macam panjang sangat je. Time dia nak balik tu, dia tak ada pun minta duit ke apa ke. Tapi dari cara dia bercerita, aku tahu dia tengah perlukan duit sangat sebab dia ada cakap nak bayar yuran anak sekolah dan tak tahu nak beli makanan pakai duit apa.

Aku adalah hulur sikit terus letak dalam poket dia, tak nak bagi kat tangan. (Malu sebab sikit sangat) so nak dijadikan cerita, time dia nak keluar dari parking tu, dia accident lagi.

Aku lupa nak cakap. Ada orang sumbang kereta kat dia tahun lepas dan kereta tu semua control pakai tangan. Aku tak tahu macam mana nak bawa. So jangan tanya pasal kereta. Tu kereta Saga dia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *