‘RM250 nak survive sebulan dengan 4 beranak, macam mana?’ – Beratnya dugaan saudara baru

Posted on

Time tu aku dah serba salah teruklah. Aku yang normal boleh panggil orang yang kaki dan tangan dia pendek 6 inci untuk datang kat aku. Last-last aku pergi kat dia, aku papah dia datang kat table aku. Kat situlah bermulanya cerita pasal dia accident.

Abdullah ni dulu kerja jual kacang naik motor. Satu hari tu, time dia on the way nak balik rumah, dia kena langgar dengan pemandu mabuk. Tayar kereta tu naik hempap kaki dia. Paha dia dah tak ada tulang (after operate) dan betis dia ni pun dah tak ada daging.

Ohh yeah, lupa nak mention. Orang yang langgar dia tu lari dan tak bertanggungjawab langsung pasal dia. So kat situ dia hilang sumber pendapatan dia. Aku ada juga tanya dia mana family, kawan-kawan atau saudara apa semua. Dia cakap, since dia masuk islam 5 tahun lepas, dia dah kena buang keluarga. Kecuali adik dia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *