‘RM250 nak survive sebulan dengan 4 beranak, macam mana?’ – Beratnya dugaan saudara baru

Posted on
‘RM250 nak survive sebulan dengan 4 beranak, macam mana?’ – Beratnya dugaan saudara baru

Betapa berat memandang, berat lagi bebanan yang digalas. Tiada sesiapa pun meminta untuk hidup susah. Tetapi, kerana faktor persekitaran dan juga kesihatan memaksa dia untuk meneruskan kehidupan biarpun tidak seindah orang lain.

Ujian yang diberikan kepadanya amat sukar. Ketika dia memilih untuk memeluk Islam, keluarga telah membuangnya. Hanya adiknya sahaja yang dikatakan banyak membantunya. Abdullah Gunalan, seorang suami dan bapa yang tabah. Walaupun bergelar OKU, dia masih menaruh harapan untuk bekerja.

HI GUYS. Aku rasa macam nak cerita pasal hamba Allah ni yang dilahirkan as a normal person tapi sejak dua tahun lepas dia cacat seumur hidup dan dia fakir miskin. 

Aku start dari nama dia dulu. Nama dia sebenar is Gunalan. Tapi dia dah convert masuk islam 5 tahun lepas. So nama Islam dia Abdullah Gunalan. Jangan tanya kenapa tetiba dia masuk islam. Aku tak tanya pasal tu kat dia. For me tu hidayah untuk dia. Okay aku start cerita dari mana aku jumpa dia. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *