‘Kau guna gambar anak aku pergi scam orang, jadah apa dol?!’

Posted on

“Ini benda serius, pakai otaklah nak viral pun. Entah-entah sindiket pemerdagangan manusia ke, organ ke, scam duit ke.

“Apa-apa yang terjadi selepas ini, just follow the rules of law. Aku tak ada simpat sangatlah. Damage pun dah jadi. Pandai-pandailah tanggung. 

“Ini semua bunga-bunga kes-kes penculikan supply and demand. Ada benda aku boleh main-main, tetapi bab anak janga buat main. Siapa dalang yang sebarkan ini, kejap lagi kenalah kau. Kau ingat SKMM itu kedai telefon tepi jalan ke? ID korang semua dalam sistem diorang je. 

“Lain kali kau snap gambar nenek kau tengah mandi, kau hantar kat Bersamamu, minta derma. Senang betul cari duit zaman sekarang ini kan,” katanya. 

Orang ramai dinasihatkan untuk tidak lagi menyebarkan gambar-gambar tersebut. Semoga menjadi pengajaran kepada semua pihak agar siasat maklumat yang diterima sebelum dikongsikan di media sosial. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *